Woongroep IJmuiden
anders wonen, anders oud worden 

Onze missie

Samen in zelfstandigheid met elkaar en voor elkaar. Dit betekent dat we allen een eigen appartement hebben maar dat we net iets meer voor elkaar willen betekenen. Elkaar activeren op culinair, cultureel en maatschappelijk gebied en dat op sociaal stimulerende wijze tot uiting brengen. 

Groepswonen voor ouderen stimuleert de onderlinge betrokkenheid en aandacht. Tegelijkertijd biedt deze woonvorm volop ruimte aan privacy en zelfstandigheid. Het gaat dus om een mooie balans tussen individualiteit, gemeenschapszin en aangename sociale controle. Door samen individueel te wonen voel je je beter, veiliger en minder snel eenzaam. Hierdoor kun je meestal langer zelfstandig blijven. Want als je goed in je vel zit, ben je minder kwetsbaar. In groepswonen hebben we aandacht voor elkaar. We zorgen voor leuke activiteiten. We nemen de tijd voor elkaar om een praatje te maken. En zo nodig helpen we elkaar een handje. Groepswonen is geen vervanging voor professionele zorg.


Doelgroep

De beoogde doelgroep is qua leeftijd 55+ die anders oud willen worden en mee willen doen met onze missie en activiteiten.